image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz tarafından geliştirilen LYS hakkında uygulamalı eğitim verildi.

Üniversitemiz tarafından geliştirilmiş olan Lojistik Yönetim Sisteminin (LYS) çalışması ve işleyişi hakkında, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Yazılım ve İnternet Hizmetleri Şube Müdürlüğü Yazılım Ekibi tarafından Üniversitemiz Taşınır Kayıt Yetkililerine uygulamalı olarak LYS bilgilendirme eğitimi verilmiştir. Eğitimde Taşınır Kayıt Yetkililerine sistemin nasıl kullanıldığı uygulamalı olarak anlatılmış ardından Taşınır Kayıt Yetkililerinin sistem hakkındaki soruları cevaplandırılmıştır.
Üniversitemiz tarafından geliştirilen ve 01/02/2019 tarihinden itibaren aktif olarak kullanılmaya başlayan Lojistik Yönetim Sistemi (LYS) ile Üniversitemiz kaynakları daha aktif ve daha verimli bir şekilde kullanılmış olup, Üniversitemiz bütçesinin etkin, verimli ve yerinde harcanabilmesi, kamusal kaynakların tutumlu olarak kullanılması sağlanmış ve LYS ile israfın yok edilmesine büyük ölçüde katkı sağlanmıştır.

LYS’nin kurulumu tamamlandıktan sonra birimlerimizin yapacağı alım ve ihalelerin  kararı  verilirken Genel Sekreterlik tarafından öncelikle Lojistik Yönetim Sistemi (LYS) ile sanal depolardaki konsolide edilmiş varlıkların özellikleri ve hareketleri incelenerek malzemelerin birimler arasında devredilmesine ya da birimler tarafından alım yapılmasına izin verilmektedir.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Dr. Öğr. Üyesi Said CEYHAN, geliştirilen LYS programıyla birlikte 24/10/2019 tarihi itibariyle birimler arası devredilen dayanıklı taşınırlarda 319.417,57 TL, tüketim malzemelerinde 119.197,81 TL tasarruf sağlandığını bildirdi. Üniversitemiz birimlerindeki bilgisayarların yükseltme işlemleri için 30.910,40 TL’lik malzeme alımı yapılarak 150 adet bilgisayarın yükseltme işlemlerinin yapılarak yaklaşık olarak 750.000,00 TL tasarruf sağlanarak Üniversitemiz personel/öğrencilerinin kullanımına sunulduğunu ve LYS ile Üniversitemiz tarafından toplamda 1.157.704,98 TL tasarruf sağlandığını ifade etti.