image/svg+xml
image/svg+xml

Binalarda Uygulanacak Tasarruf Yöntemlerine İlişkin Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Selçuk GÜMÜŞ başkanlığında, bina sorumluları ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ile çevrim içi olarak "Binalarda Uygulanacak Tasarruf Yöntemlerine İlişkin Değerlendirme Toplantısı " yapıldı.

Prof. Dr. Selçuk GÜMÜŞ, Üniversitemizin elektrik, doğal gaz, su ve akaryakıt giderlerinin asgariye düşürülmesi, mevcut doğal kaynaklarının etkin, yerinde, verimli ve rasyonel kullanılması, atık yönetiminin iyileştirilmesi ve israfın önlenmesi gerek ülkemizin ekonomik istikrarı gerekse üniversitemizin bütçe dengesi açısından büyük önem arz ettiğini, bu kapsamda 2024 yılı itibarıyla “Binalar Arası Verimlilik Yarışması“ düzenleneceğini, birimlerce gerekli hazırlıkların “Verimlilik Yarışması Başvuru Kılavuzu” doğrultusunda yapılması gerektiğini vurguladı.

17.05.2024 tarihli ve 32549 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığının "Tasarruf Tedbirleri" konulu Genelgesi uyarınca üç yıl süre ile zorunlu haller dışında kırtasiye ve demirbaş alımı yapılamayacağı için birim ambarlarındaki varlıkların ALYS üzerinden titizlikle değerlendirileceğine vurgu yapılarak; harcama birimlerimiz tarafından KBS üzerinden malzeme sicil raporu alınarak, raporda yer alan malzeme ile birimde fiziki var olan malzemelerin karşılaştırmasının yapılması ve fiziki olan malzeme ile KBS kayıtlarının birebir örtüşmesinin sağlanması, malzeme zimmetlerinin, ortak alanların ve ambarların gerçeğe uygun bir şekilde güncel tutulması, atıl olan malzemelerin başka birimlerde değerlendirilmek üzere ambara çekilmesi ve devir işlemlerinde kolaylık sağlanması, zorunlu olmadıkça demirbaş yenileme talebinde bulunulmaması ve eldeki demirbaşların etkin ve verimli kullanılması istenmiştir.

Binalarda uygulanabilecek tasarruf yöntemleri konusunda fikir alışverişinde bulunularak birimler tarafından eylem planlarının hazırlanmasına ve hazırlanan planların bir sonraki toplantıda paylaşılmasına karar verildi.
  • Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

  • Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

  • Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

  • BARÜ, 2 alanda dünyada ilk 200, Türkiye’de ise ilk 3’te yer aldı

  • Tasarruf Tedbirleri konulu Genelge Kapsamında Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

  • Binalarda Uygulanacak Tasarruf Yöntemlerine İlişkin Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

  • Akıllı Lojistik Yönetim Sistemi ( ALYS) İyi Uygulama Örneği Gösterildi

  • 2024 Yılı Verimlilik Proje Ödülleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı

  • Aday Memurlara Yönelik Akıllı Lojistik Yönetim Sistemi (ALYS) Konulu Hazırlayıcı Eğitim Gerçekleştirildi

  • Akıllı Lojistik Yönetim Sistemi (ALYS) Uygulama Yönergesi Taslağı Görüşlere Açıldı