image/svg+xml
image/svg+xml

2022 Yılından İtibaren Tüketim Malzemeleri Dağıtımı Toplu Yapılacaktır

Üniversitemiz Genel Sekreterlik bünyesinde kurulan Akıllı Lojistik Yönetim Sistemi (ALYS) kapsamındaki tüm tüketim mallarının rasyonel, gerçek ihtiyaçlara dayalı, dengeli ve adaletli bir şekilde dağıtılması amacıyla uzun süredir yapılan çalışmalar sonuçlanmıştır. Bu çalışmalarda öncelikle üniversitemizdeki iş akış süreçlerinde yer alan sorumlu ve yetkili personele 5'li Likert Ölçeğinde anketler uygulanmıştır. Bu anketler ile tüketim miktarını etkileyen parametrelerden öğrenci, personel, fiziki mekanın metre kare büyüklüğü, tuvalet, lavabo, büro, ofis, sınıf sayısı vb. baz alınarak birimlere yapılan tahsisler ile Tüketim Mal ve Malzemelerinin verimliliğinin artırılması, bunların etkin ve yerinde kullanılması ile kamu bütçesi üzerindeki yükün azaltılması hedeflenmiştir.
 
Söz konusu tüketim malzemelerinin dağıtılmasına yönelik yapılan çalışma süreçleri hazırlanarak birimlerimize gönderilmiştir. Üniversitemizin 2022 yılında ihtiyaç duyacağı toplam tüketim mal ve malzeme miktarları belirlenirken geçmiş yıllardaki yıllık toplam satın alma ve stok verileri ile birimlerimizin 2022 yılı için mal ve malzeme talep verileri ayrıca dikkate alınmıştır.

2022 yılından itibaren tüm birimlerimizce yıllık rutin tüketim mal ve malzemelerine ilişkin ihtiyaçları ilgili birimin prensip olarak talepte bulunmasına gerek olmaksızın merkezi olarak planlanacaktır. Birimlerin söz konusu istihkakı olan mal ve malzemeler bundan sonra her yıl Ocak-Şubat ayları içerisinde Rektörlüğümüzün dağıtım planına uygun olarak İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığınca merkezi araç, şoför ve taşıyıcı planlanıp toplu olarak dağıtılarak sistemleştirilecek böylece personel, araç, akaryakıt ve şoför iş gücü tasarrufu sağlanmış olacaktır.

Yıl boyunca her birim kendilerine tahsis edilmiş olan malzemeleri yılın sonuna kadar planlı ve verimli bir şekilde kullanacak olup olağanüstü bir ihtiyaç söz konusu olduğunda gerçek ve makul gerekçeleri ile Rektörlüğümüze (Genel Sekreterlik) sunarak talepte bulunabileceklerdir.