Bütçe İzleme Sistemi (BİS) Yazılımı Geliştirildi

Üniversitemiz harcama birimlerinin ihtiyaçları için yapacakları her türlü yolluk, yapım, bakım-onarım işleri, mal ve hizmet alımlarına ait harcamaları planlamak ve yönlendirmek, yapılan harcamaların zamanında ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesini izlemek, en uygun alım usulünü uygulatmak, ayrıca Üniversitemizin kurumsal kimliğini temsil eden Rektöre zamanında ve doğru verileri ulaştırmak, üst yöneticinin karar ve talimatlarına göre hareket edilmesini sağlamak, bütçenin reel verilerini takip için Bütçe İzleme Sistemi (BİS) yazılımı geliştirilmiştir.
Harcama birimlerinin yaptığı yolluk, yapım, bakım-onarım işleri, mal ve hizmet alımlarına ilişkin satın alma onay verilerini Harcama Yetkilisinin onayladığı tarihte BİS sistemine giriş yapmaları sistemin temel fonksiyonunu teşkil etmektedir.
Harcamaların sağlıklı bir şekilde planlanması, yönlendirilmesi, izlenmesi, kontrol edilerek takibinin yapılması ve sistemin işlerliği aşamalarında karşılaşılması muhtemel aksaklıların giderilmesi için veri girişi yapmak üzere görevlendirilen personel isimleri BİS sistemine tanımlanmıştır.
Harcama birimlerince görevlendirilen personelin https://verimerkezi.bartin.edu.tr/oturum-ac/ adresinden giriş yaparak  03.01.2022 tarihinden itibaren yapılan her türlü yolluk ödemeleri, yapım, bakım-onarım işleri, mal ve hizmet alımlarına ait harcamalar ile bundan sonra yapılacak satın alma onay verilerini Harcama Yetkilisinin onayladığı tarihte BİS sistemine girilecektir.